måndag 20 augusti 2012

Välkommen till min lilla hörna

Kul att du hittat hit, här kommer jag publicera mina funderingar i form av små texter och skrifter. Det är viktigt att livet levs, men lika viktigt är att komma ihåg att man lever. Genom att skriva ner lite om dagarna som passerar och vad man hittar på, hoppas jag att minnena skall få befästas och att livet inte bara susar förbi.

 Var nyligen på begravning av min gudmor och där spelades ett stycke vacker musik på orgel och fiol. Kunde inte komma på var jag hört detta stycke förr men så letade jag på nätet och fann att denna version av Café del mar var den jag sökte. För ganska många år sedan brukade lyssnade jag väldigt mycket på den. Rofylld och vacker så kallad chill outmusic

Jag  tycker om att lyssna på musik. En dag utan musik är tom. Tidiga barndomsminnen är att jag ofta sjöng med min mamma och min ena bror. "Vart ska du gå min lilla flicka? sjöng han. "Jo, jag ska gå att hämta dricka ,var min sak att svara. "Får jag mölla med, får jag mölla med?" undrade han då. Han kunde inte säga följa med. Å så skrattade alla som lyssnade.

Varför gör vi så med barnen?

En annan sång jag sjöng var Gullefjunsången. Den lilla kycklingen skulle på promenad och alla hönsen sjön kakaka.

Vilka minnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar